Font Sándor, a körzet országgyűlési képviselője többek között arról is szólt az avatón, hogy akadtak, akik kétkedve fogadták a jövővel kapcsolatos terveket. A politikus reményét fejezte ki, hogy a korszerűsítés ezzel nem fejeződik be, hiszen a kórház a megépülő Duna--híd révén központi szerepet tölthet be a Paks II. beruházás vonzáskörzetében.

Az intézmény magasabb szintű ellátás biztosításának fontos része volt, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kórház, a Kalocsai Szent Kereszt Kórház és a Kiskunfélegyházi Városi Kórház és Rendelőintézet együtt 2,95 milliárd forintos uniós támogatásra pályázott és nyert. A teljes pályázati összeg közel egyharmadát, mintegy 1 milliárd forintot, plusz további, a központi költségvetésből biztosított, mintegy 100 millió forintot fordítottak a kalocsai kórházra.

A Szent Kereszt Kórházban a sürgősségi ellátás és a digitális radiológia infrastruktúrájának korszerűsítése, az eddig nélkülözött CT-berendezés munkába állítása volt a legsürgetőbb feladat. Svébis Mihály főigazgató személyesen tett ígéretet a műszerre, amivel november végén elvégezték az első vizsgálatot.

Az átalakítások révén egy tömbbe került a kórház teljes járóbeteg-ellátása, a megújult főépületbe kerültek a szakrendelések is.

Forrás: baon.hu