legfeljebb három személynek vagy szervezetnek ítélhetnek oda. A kitüntetést azon személyek, szervek vagy szervezetek kaphatják, akik, illetve amelyek a megye területi védelmi igazgatási feladatainak ellátásában, a megye lakosainak védelme érdekében a szervezési, tervezési, koordinálási feladatokban, az esetenkénti védekezések során, az anyagi javak mentésében, a megye rendvédelmi feladataiban, a különleges jogrendi időszakra történő felkészülésben, a megye állampolgárainak védelmi, igazgatási felkészítésében rendszeresen részt vettek, vagy kiemelkedően helyt álltak. Az emlékplaketteket immáron harmadik alkalommal adták át.

A Békés Megyei Kormányhivatal Beliczey termében tartott eseményen Antal László dandártábornok, dr. Garay Erzsébet Békés megyei kollegiális szakmai vezető háziorvos és dr. Kovács Tamás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója vehette át az elismerést dr. Takács Árpádtól, Békés megye főispánjától, a Békés Megyei Területi Védelmi Bizottság elnökétől.

Dr. Garay Erzsébet Békés megyei kollegiális szakmai vezető háziorvos mindennapi szakmai tevékenysége mellett a COVID-19 járvány idején jelentős szerepet vállalt a védekezési és oltási tevékenység megszervezésében és koordinálásban. Ennek során a járványügyi munka elősegítése érdekében a háziorvosokkal, valamint a védekezésben résztvevő társszervekkel való együttműködése és annak kapcsán végzett példaértékű tevékenysége elismeréseként részesítette kitüntetésben a gyulai szakembert a bizottság.

A kollegiális szakmai vezető háziorvos méltatásában dr. Takács Árpád kiemelte, agilis, széleskörű tudással és kiváló szakmai kapcsolatokkal rendelkező szakembert ismert meg a kitüntetettben. Mind a védekezésben, mind az oltási csoport ülésein, illetve munkájában olyan aktívan vett részt, hogy azzal kivívta mindenki elismerését.

Dr. Garay Erzsébet hangsúlyozta, az elismerés személyén keresztül a megye valamennyi háziorvosi praxisában dolgozó minden egészségügyi és társdolgozónak szól. Kifejtette, minden, az adott körülmények között lehetséges segítséget megkaptak a munkájukhoz.

Forrás, fotó: beol.hu