A rendkívüli egészségügyi veszélyhelyzetre tekintettel, meghosszabbítottuk az Állami Egészségügyi Ellátó Központ EFOP-1.10.1-VEKOP-16-2016-00001 „Ápoló tanulók részére pályaválasztást támogató ösztöndíjas program” 2019/2020. II. félévi pályázati felhívása keretében a pályázatok benyújtási határidejét, így elektronikus formában 

2020. május 31-én 12:00 óráig nyújthatók be a pályázatok.

A papír alapú pályázati adatlap és mellékleteinek postára adási határideje 

(postai bélyegző szerint) 2020. május 31. 24:00 óra.

Reméljük, hogy a hosszabbítás esélyt biztosít arra, hogy a korona vírus járvány okozta nehézségek ellenére is, minél többen tudjanak sikeres pályázatot benyújtani.

A kapcsolódó információk (pl. sablonok): https://apololeszek.aeek.hu/osztondijprogram linkre kattintva, az „Ösztöndíjas pályázati felhívás” menüpont alatt érhetőek el.

A benyújtás időpontja szempontjából a postára adás dátuma számít. Az informatikai rendszerből kinyomtatott és Tanuló által aláírt pályázati adatlap postai beérkezésének hiányában a pályázat érvénytelen. Az Ösztöndíjas pályázati felhívás egyéb feltételei és a támogatható pályázatok darabszámára vonatkozó keretszámok változatlanok. 
Továbbra is azok az érettségivel rendelkező, iskolarendszerű, nappali vagy esti munkarendben egészségügyi szakképesítésre felkészítő OKJ szakképzésben tanulók pályázhatnak, akik a pályázatban megjelölt szakképesítésüket 2021.12.31-ig megszerzik.
 
A pályázat célja, hogy a szakdolgozói utánpótlást ösztöndíjjal segítse, ezáltal hozzájáruljon a jól képzett és elhivatott egészségügyi szakdolgozók létszámának növeléséhez. A támogatás legfontosabb feltétele, hogy a tanulóknak a szakképesítés megszerzését követően legalább annyi ideig kell a megszerzett végzettségüknek megfelelő munkakörben dolgozniuk valamely hazai közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatónál, amennyi ideig az ösztöndíjat kapták.

A Széchenyi 2020 programban több mint négymilliárd forintból megvalósuló projekt részeként várhatóan 3200 egészségügyi hivatást választó tanuló részesülhet ösztöndíjban.
További információ az aktuális ösztöndíjas pályázati lehetőségről itt érhető el.