A budapesti ESZSZK Szent László Kórház Gyermekintenzív Osztályának Kritikus Állapotú Gyermekekért Alapítványa újabb eszközökkel gazdagodott Nagy István és munkatársai odaadó munkájának eredményeként. A Mosolyért Közhasznú Egyesület immáron negyedik alkalommal segítette az intenzív ellátást igénylő gyermekek ellátását.

Az eszközöket dr. Ujhelyi Enikő osztályvezető főorvos, a Kritikus Állapotú Gyermekekért Alapítvány elnöke vette át a Gyermekintenzív Osztályon tegnap. Az alábbiakban felsorolt mintegy 2,3 millió forint értékű eszközökkel együtt az Egyesület 2014 óta 8 milliós adománnyal támogatta a Gyermekintenzív Osztály munkáját.

Az adományok között szerepel egy Stryker kórházi intenzív gyerekágy – már 3 gyermek megmentésében “részt vett", két darab HOGE műtüdő (a lélegeztőgép használat előtti kipróbálásához, beállításához – a beteg biztonságos ellátását szolgálja), két laringoszkóp nyél és két darab 0-5 lapoc sorozat (gégetükör, az életmentő légútbiztosító eszköz, ún. légcsőtubus bevezetéséhez), egy számítógép monitorral a számítógépes rendszer korszerűsítéséhez – ezen működik a betegnyilvántartó rendszer, és megtekinthetők digitális röntgen, CT és MR felvételek is).

Forrás: Weborvos