A Nordic walking mozgásforma bevezetése, népszerűsítése lehetőséget biztosít kórházon belül és szélesebb körben a lakosság egészségügyi állapotának javítására, a mozgáskultúra fejlesztésére – emelte ki az esemény alkalmával a kórház vezetője. Czene Attila magyar olimpiai bajnok úszó Fejér vármegye példáját hívta elő, ahol már negyven különböző helyszínen alkalmazzák a koncepciót sikeresen.

Dr. Fridrik Gábor, a Dombóvári Szent Lukács Kórház Kardiológiai Rehabilitációs Osztály osztályvezető főorvosa mint ötletgazda osztotta meg elgondolását, akinek a fejlesztés elindításával valóra válik egy álma. Első körben a kórház közvetlen környezetében terveznek kialakítani egy kisebb területet a mozgásforma gyakorlására, a rehabilitációs potenciál kiaknázása céljából. Majd nyitnának a kollégák felé, akik már lelkesen várják, hogy elsajátítsák a technikákat. Két gyógytornász már elvégezte a tanfolyamot, így a MASPORT által biztosított eszközökkel megkezdhetik az oktatást a közeljövőben.

Dr. Fridrik Gábor osztályvezető főorvos kiemelte, az együttműködés kiszélesítésének lehetősége is kínálkozik, hiszen a város vezetése a kezdeményezés mellé állt és több civil- és sport szervezet is nyitott a partnerségre. Pintér Szilárd polgármester a kiváló adottságokkal bíró Szállásréti-tóra irányította a figyelmet, amely a kórház közvetlen szomszédságában helyezkedik el. Ezen a helyen egy korábban tervezett projekt mentén 2024. második felében elkezdődhet egy nagyobb beruházás, amely a Nordic walking sportág kedvelőinek is teret adhatna - hívta fel a figyelmet a város vezetője. Így válhat mindenki számára elérhetővé és hosszú távon eredményessé a prevenció, a gyógyítás és az utógondozás területén a Nordic walking mozgásforma Dombóváron.

Forrás: infodombovar.hu