Hatvanmillió forintból két új műtőt építettek a régi baleseti vizsgálók helyén, a beruházásban részt vett a győri önkormányzat, támogatták alapítványok, illetve civil szervezetek is. 

Az egyik műtő alapvetően a pacemaker-beültetéseknek, valamint egyéb helyi érzéstelenítésben végezhető operációknak (sebészet, érsebészet, ortopédia, kézsebészet) ad helyet.  A másik műtő hamarosan a narkózissal végzett beavatkozásokra is alkalmassá válik.

Dr. Tamás László János főigazgató úgy számol, hogy havi szinten 250-nel több operációt tudnak elvégezni az új műtőknek (is) hála. Prof. Oláh Attila orvos igazgató pedig azt hangsúlyozta, hogy naponta három-négy beteg esetében nem kell délután két órakor türelmet kérni, s azt mondani, hogy talán holnap sikerül elvégezni a tervezett műtétet. „Ha orvosokkal is bírjuk, nem fog előfordulni, hogy egy előre kiírt műtétet halasztanunk kell" – tette hozzá. Az új műtőket a kardiológia kiemelten használhatja, mostantól lehetőség nyílik speciális pacemakerek beültetésére is – mondta prof. Dézsi Csaba András. 

A Petz Aladár Kórház Semmelweis-napi ünnepségén a főigazgató a többi mellett bejelentette azt is, hogy május 28-ig megtörtént a Petz-kórház adósságkonszolidációja, a beszállítókat kifizették, mintegy 1,3 milliárd forintot. Borkai Zsolt győri polgármester azt ígérte, a város továbbra is beépíti a költségvetésébe a Petz-kórházat támogató keretet.

Forrás: kisalfold.hu