Az egészségügyi szakirányban felsőfokú tanulmányokat folytatni kívánó diákok kíváncsian és lelkesen érkeztek az intézménybe ismereteik bővítésére, hiszen a gyakorlóteremben töltött idő alatt számos szimulációs eszközt ki is próbálhattak. Megtapasztalhatták többek között, mit jelent a légút biztosítása videolaringoszkóppal, miként kell meghatározni a vércsoportot, ismerkedtek a varrási technikákkal, mértek vitális paramétereket, vagyis belekóstoltak mindazon napi feladatokba, amelyekkel a kórház szakdolgozói nap, mint nap találkoznak munkájuk során.

A Batthyány Lajos Gimnázium, a Dr. Mező Ferenc Gimnázium és SZKI, valamint a Piarista Gimnázium 19-19 fős csoportjait Tulok József, a Batthyány Lajos Gimnázium tanára kísérte, aki egyben a Nemzeti Tudósképző Akadémiához csatlakozó gimnáziumi hálózat Szent-Györgyi vezető tanára.

A kórházban hasznosan eltöltött idő elmondásuk szerint megerősítette a gimnazistákat abban, hogy továbbtanulásukat egészségügyi vonalon folytassák, és maguk is profi képviselőivé váljanak egy nemes hivatásnak.

Forrás, fotó: Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház