Dr. Tóth Gábor, a Bajai Szent Rókus Kórház főigazgatója és Dr. Juhász Roland, a Gondosóra program felügyeletéért és megvalósításáért felelős társaság ügyvezetője ünnepélyes keretek között írta alá azt az együttműködési megállapodást, amelynek keretében az intézmény vállalta, hogy dolgozói mind a lakosság, a betegek, mind a hozzátartozóik körében népszerűsíteni fogják a programot.

A Gondosóra magyar sikertörténet

– Jelenleg több mint 650 ezer regisztráció érkezett az országból, magyar sikertörténet a Gondosóra program. Egységesen a 65 év felettieknek díjmentesen jóléti programot biztosít Magyarország Kormánya – ezekkel a szavakkal kezdte tájékoztatását Dr. Juhász Roland, a Kormányzati Szolgáltató Központ Nonprofit Kft., ügyvezetője.

Továbbá hangsúlyozta: ez az első egészségügyi intézmény, ahol a Gondosóra programmal együttműködést kötnek. A nap 24 órájában van egy diszpécserszolgálat, ahol segítséget tudnak kérni az idősek bármilyen témában, nemcsak egészségügyi problémákban, hanem bármiben, ami az életük folyamán gondot okoz, a diszpécserközpont támogatást tud adni. A legtöbb kérdés egészségügyi vonatkozású, nem tudnák és nem szeretnék átvállalni az egészségügyi problémák megoldását, de az, hogy irányítani, koordinálni tudják a kérdések megoldását, az nagyon fontos.

Dr. Tóth Gábor, a Bajai Szent Rókus Kórház főigazgatója rendkívüli kezdeményezésnek nevezte a programot és örömét fejezte ki, hogy az intézmény csatlakozhatott a kezdeményezéshez. Köszöntőjében hangsúlyozta: idős hozzátartozóink a legértékesebbek valamennyiünk számára és gondozásuk mindannyiunk feladata, a Gondosóra program pedig ebben nyújthat segítséget. Az eseménnyel egyidőben zajlott a kórházban az intézmény dolgozói és a lakosság számára is nyitott egészségnap, amelynek megnyitóján a főigazgató arra kérte munkatársait, hogy tájékozódjanak ők is a program által nyújtott lehetőségekről, és népszerűsítsék azt családjuk, ismerőseik körében egyaránt. Hozzátette: őszintén hiszi, hogy egy rendkívül hasznos kezdeményezésről van szó és ő maga is jó szívvel ajánlja azt hozzátartozóinak.

A Gondosóra több mint 16 ezer életmentő, súlyos helyzetben tudott segítséget nyújtani a bajbajutottaknak, továbbá közel 300 ezer hétköznapi esetben volt a felhasználók segítségére. Az éjjel-nappal működő diszpécserszolgálat szakképzett munkatársai több mint 15 ezer óra beszélgetést folytattak a készüléken keresztül a segítségnyújtás folyamatában.

A Gondosóra nemcsak egészségi problémák esetén, de bármilyen felmerülő baj, megoldandó helyzet során hasznos segítség lehet a nap bármely percében. Az idős szeretteink biztonsága érdekében elindított Gondosóra program lehetővé teszi, hogy a segítség egy gombnyomással elérhető legyen a nap 24 órájában bármilyen felmerülő baj vagy probléma esetén, biztonságot és megnyugvást adva így mind a felhasználónak, mind a hozzátartozóknak.

 

 

Forrás: Bajai Szent Rókus Kórház, baon.hu, fotó: Bajai Szent Rókus Kórház