Dr. Brünner Szilveszter, a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója az átadáson felidézte az elmúlt két évben megvalósult fejlesztéseket. Mint elmondta: a különböző projektnek köszönhetően hat milliárd forintértékben korszerűsítettek. Több osztály teljesen megújult, bővült az eszközpark, kontrolling rendszert alakítottak ki, és a dolgozók képzését, létszámuk bővítését is pályázati forrásból oldották meg. 

Dr. Brünner Szilveszter kitért arra, jelenleg több projekten dolgoznak – ezek egyikéből jövőre, a tervek szerint, biomassza erőművet létesítenek, a kórház teljes épületén kicserélik a nyílászárókat, és a nővérszállót is renoválják. 
A most megvalósult energiahatékonysági pályázat előzményei, valamint a kivitelezés kapcsán elmondta: a napelemes rendszernek köszönhetően évente 10 millió forintot takaríthatnak meg, amelyet a betegellátásra fordítanak. 
A főigazgató jelezte: nem csak több száz napelemet helyeztek ki a kórház különböző épületeinek tetejére, építettek egy napelemes kiserőművet is – így nyerik s hasznosítják a villamos energiát. 

- A Kanizsai Dorottya Kórház megyei szintű ellátást biztosít az ellátási körzetében élő 100-120 ezer embernek. Sőt még a közeli somogyi településeken élők is a kanizsai egészségügyi intézményt keresik fel, betegség esetén – ezt már Cseresnyés Péter, munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár mondta. Egyúttal összegzést adott arról a fejlesztési folyamatról, mely 2012-ben indult el. 
- 3.5-4 milliárd forint értékű korszerűsítés kezdődött el bő három éve – jelentette ki az államtitkár. 

Dr. Koltai Áron, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ igazgatója a beszédében közölte: a napelemes rendszer előnyei közé tartozik – a villamos energia közvetlen termelésén túl – az, hogy karbantartás nélkül üzemel, s a legtisztább energiát biztosítja. 
A megújuló energiaforrások hasznosítását, ezáltal a környezet védelmét pedig támogatja az állam.

Forrás:kanizsaujsag.hu