A TIOP-2.3.3. projekt záró rendezvényére Balatonfüreden került sor az INFOTÉR e-Health konferenciájának 0. napján. A rendezvényen a projekt eredményeit dr. Sándor Zsolt, az ÁEEK informatikai igazgatója, a projekt szakmai vezetője mutatta be. Az előadásból kiderült, hogy a támogatási összeg tekintetében a TIOP-2.3.3. projekttel az eddigi legnagyobb mértékű egészségügyi informatikai beruházás történt meg, amelynek eredményeképpen a szakellátó intézmények számára biztosítottá vált a közeljövőben induló, új központi informatikai rendszerhez, az EESZT-hez történő csatlakozás. A projekt több mint tízezer informatikai eszközt (hardvereket, szoftvereket, szervereket, nyomtatókat, hálózati eszközöket, routereket) szerzett be, és szállított le a kijelölt közfinanszírozású intézményeknek, összesen 7,2 milliárd forint értékben.

A záró rendezvényhez kapcsolódóan Divinyi Zsombor, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Projektirányítási Igazgatóságának vezetője bemutatta az ÁEEK részéről uniós támogatással kifejlesztett teljes e-egészségügyi rendszert.
Dr. Hortobágyi József, a projekt operatív vezetője a projektvégrehajtás részleteinek ismertetése keretében elmondta, hogy a megvalósítás folyamán az intézményi igények szerepeltek a fókuszban. A 2014. június 1-én indult és 2015. november 30-án záródó TIOP-2.3.3-13/1-2014-0001 KTIA_13-2-2014-0001 kódjelű Nemzeti Egészségügyi Informatikai (e-Egészségügy) Rendszer – Térségi, funkcionálisan integrált intézményközi információs rendszerek kiépítéséhez szükséges helyi infrastruktúra fejlesztések elnevezésű projektbe bevont 69 járó- és 122 fekvőbeteg-ellátó intézmény a teljes hazai járóbeteg-kapacitás több, mint 92 százalékát, a fekvőbeteg-ellátás esetében pedig a kapacitások 97,75 százalékát fedi le.

A szolgáltatói oldal részéről dr. Rácz Jenő, a veszprémi Csolnoky Ferenc kórház főigazgatója mutatta be az intézmények várakozásait a kiépülő új rendszerrel kapcsolatban. Az információbiztonság kérdéseiről Frész Ferenc, kiberbiztonsági szakértő tájékoztatta a konferencia résztvevőit. Az informatikai eszközfejlesztésekhez kapcsolódóan a projekt oktatással, szakmai tanácsadással, ügyfélszolgálattal egybekötött komplex szolgáltatáscsomagot biztosít a projektben résztvevő 191 egészségügyi intézmény számára. A projekt minden, a projekt-útmutatóban előzetesen meghatározott szakmai elvárást teljesített.