A projekt keretében a korábbi 10 darab C íves sebészeti képerősítő berendezést leselejtezik, helyére pedig 10 darab új, komplett sebészeti képerősítő rendszer érkezik, az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával. A Környezet és Energia Operatív Program keretében, elsősorban energia-megtakarítás okán kerül sor a cserére.
A jelenlegi ’90-es évek elején gyártott készülékek igen sok eredményes vizsgálaton jelentettek segítséget a kórház dolgozóinak, azonban az akkori műszaki színvonalnak megfelelően működnek, jelentős energiafogyasztás mellett – a kórház ezért úgy érezte, hogy elérkezett a csere, a korszerűsítés ideje, mely előreláthatóan 2015. november 30-áig tart.
A megnyert támogatásnak köszönhetően összesen 10 darab új, Arcadis Varic c-íves sebészeti képerősítő berendezés kerül a Péterfy Sándor utcai Kórház - Rendelőintézet és Baleseti Központ 2 telephelyére is.

A projekt magában foglalja a régi gépek leszerelését, elszállítását, illetve az új eszközök szállítását, telepítését, üzembe helyezését, és az előzőek végrehajtásához elengedhetetlenül szükséges járulékos munkák elvégzését is. A telepítés után a kezelőszemélyzet oktatása is megkezdődik.
Az új készülékek üzembe helyezése energiahatékonysági szempontból kiemelkedően fontos: a régi berendezésekhez képest ugyanis jelentős energia-felhasználás csökkenést eredményeznek majd, segítve ezzel az energia-megtakarítást és a kibocsátott üvegházhatású gázok mennyiségét mérsékli.
A teljes projekt Európai Uniós támogatásból valósul meg, összege 382 669 800 forint. A beruházás várhatóan 2015. november 30-án zárul majd.

Forrás: weborvos