A Környezet és Energia Operatív Program keretében, elsősorban energia-megtakarítás okán került sor régi sebészeti képerősítő eszköz cseréjére. A ’90-es évek elején gyártott készülékek jelentős energiafogyasztás mellett segítették a kórház dolgozóinak munkáját. 

A megnyert támogatásnak köszönhetően összesen 10 darab új, Arcadis Varic c-íves sebészeti képerősítő berendezés került a Péterfy Sándor utcai Kórház - Rendelőintézet és Baleseti Központ 2 telephelyére is, a 1076 Budapest, Péterfy Sándor utca 8-20. és a 1081 Budapest, Fiumei út 17. szám alá.
Az új készülékek üzembe helyezése energiahatékonysági szempontból kiemelkedően fontos volt: a régi berendezésekhez képest ugyanis jelentős energia-felhasználás csökkenést eredményeznek majd, segítve ezzel az energia-megtakarítást és a kibocsátott üvegházhatású gázok mennyiségét is mérsékli.

A KEOP-5.6.0/E/15 „ Egészségügyi eszközök energia-megtakarítást célzó beszerzések támogatása” projektben nyert támogatás 100%-os, tehát a projekt 382.669.800 forintnyi költségét teljes mértékben az Európai Unió finanszírozta, vissza nem térítendő támogatás útján.

Forrás: Péterfy Sándor utcai Kórház - Rendelőintézet és Baleseti Központ