Szilassy Géza, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Jósa András kórházának osztályvezető főorvosa az MTI-nek elmondta: a beruházás a Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése az észak-alföldi régióban elnevezésű projekt keretében valósult meg.

A régió három megyéje, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs hat betegellátó intézménye együttesen 4,3 milliárd forint európai uniós támogatást kapott a fejlesztéshez.

A Nyírség két kórháza, a nyíregyházi és a nagykállói együtt 1,7 milliárd forintot fordíthatott a rehabilitációs betegellátás korszerűsítésére.
A Jósa András kórházban 472 millió forintból kétszintes épületet alakítottak ki, valamint felújították a régi tömböt is.
A nyíregyházi rehabilitációs részleg Szabolcs-Szatmár-Bereg megye lakosságának kétharmadát látja el, 300-400 ezer mozgásszervi és 170-200 ezer kardiológiai beteg ambuláns és kórházi kezeléséről gondoskodik.

Két- és négyágyas kórtermeket alakítottak ki külön-külön vizesblokkokkal, modern segélyhívó rendszerrel. Létrehoztak egy 1200 négyzetméteres központi rehabilitációs egységet is masszázshelyiséggel, gyógytornateremmel, fizikoterápiás részleggel.

A létesítményt Kozma Péter, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal vezetője, Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP), Nyíregyháza polgármestere és Adorján Gusztáv, a Jósa András kórház orvos-főigazgatója adta át.

Forrás: MTI