A fejlesztés az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ), és konzorciumi partnere, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) "A regionális- és területi vérellátó központok fejlesztése" projektje keretében,  a Magyar Állam által nyújtott összesen 3 milliárd forintos támogatásból valósult meg.

2015. november 30-val zárult le az Országos Vérellátó Szolgálat és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által 2013-ban kötött konzorciális szerződés, amelynek keretében 2015. tavaszán átadásra került a Pécsi és a Szegedi Regionális Vérellátó Központok. A 2,3 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően e városokban ma már modern, korszerű körülmények várják a véradókat, és látja el vérellátással kapcsolatos regionális feladatait az OVSZ. A hatékonyan lebonyolított közbeszerzési eljárások eredményeként a pályázati forrásból több, mint 700 millió Ft megtakarítás keletkezett, így a 2015. júniusában megkötött támogatási szerződés-módosítás alapján elindulhatott a projekt új szakasza.

A projekt második szakaszában lehetőség nyílt arra, hogy a Debreceni Regionális Vérellátó Központ és a Tatabányai Területi Vérellátó épületei is megújuljanak, valamint a Miskolci Vérellátó új helyre, a megyei kórházba költözhessen. Mindhárom helyen az OVSZ új arculatának megfelelő, letisztult formavilágú, donorbarát környezet kialakítására törekedett a szervezet, remélhetőleg a decemberi beköltözéseket követően a véradók is így látják majd, és elégedettek lesznek az eredménnyel.  
Az Országos Vérellátó Szolgálat hetente 300-320 helyszínen biztosít szervezett véradási lehetőséget a véradóknak, és ez évi 2 millió kilométernyi szállítást jelent. A projekt által lehetőség nyílt 19 új kiszálló jármű megvásárlására, ami a  mobil-véradások hatékonyabb szervezését és lebonyolítását segíti.
Az OVSZ mintegy fél milliárd forintból vásárolhatott új eszközöket, amelyek a vérkészítmények előállításának sebességét és biztonságát növelik. Az informatikai fejlesztés lehetővé teszi a vérkészlet-gazdálkodás hatékonyságának növelését is, a WIFI-szolgáltatás bevezetése a donorok kényelmét is szolgálja.

Forrás: Országos Vérellátó Szolgálat/ÁEEK Kommunikáció