a 15 milliárd forintos konszolidációs alap terhére a „Fekvőbeteg szakellátó intézmények támogatására – a gazdaságilag hatékony struktúra-átalakításhoz, ehhez kapcsolódó szakmai és/vagy működési koncentrációt szolgáló fejlesztések megvalósítására” c. projekt tárgyában.

Az egészségügyért felelős miniszter döntése alapján az Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézet 29.413.600 Ft támogatásban részesült az alábbi célok megvalósítására.

Teleradiológia fejlesztése
Célunk a projekt megvalósításával, hogy a digitalizált egészségügyi rendszerek (telemedicina) kínálta lehetőségekkel élve, másik egészségügyi intézménnyel együttműködve, képesek legyünk a leletezési feladatokat koncentrálni.

Laborintegráció konzorciumban a Tatabányai Szent Borbála Kórházzal
Célunk az együttműködő kórházakban történő laborvizsgálatok párhuzamosságainak megszüntetése, ennek nyomán költség csökkentése, az együttműködő kórházak laboreredményei távvalidálásának lehetővé tétele. Ápolási Intézet tálalókonyhájának átalakítása főzőkonyhává.
Ahhoz, hogy az ápoltak részére biztosítani tudjuk a 37/2014.(IV.30.) EMMI rendeletben foglaltak szerinti korcsoportos energia és tápanyag szükségletet, valamint a kötelezően előírt ételadagok mennyiségét, a különböző diéták hozzáférhetőségét a konyha átalakítása szükséges.

Forrás:24ora.hu