A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó és a Lugosi Városi Kórház még idén áprilisban egy kiegészítő pályázatot nyújtott be a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében. Ennek köszönhetően egy 68 ezer eurós, azaz 21,5 millió forintos fejlesztés valósulhatott meg a makói kórházban. A Maros-parti település egészségügyi intézménye új orvosi műszereket tudott vásárolni a pénzből.

A sajtó képviselőinek Kallai Árpád főigazgató és Nagy Jenő, a makói kórház igazgatója mutatta be az új ultrahang, lélegeztető, EKG- és defibrillátor készüléket. - A lugosiakkal közösen már volt egy sikeres pályázatunk, annak keretében újítottuk fel a makói járóbeteg szakrendelőt, illetve a kardiológiára egy ultrahang készüléket is vásároltunk – mondta el a főigazgatót. Most pedig újabb műszereket szerezhettek be a makóiak.

- Egy nagytudású lélegeztető gép került az intenzív osztályunkra - vette át a szót Nagy Jenő, a makói kórház vezetője. Mostantól az osztály mind a hat ágyánál van már respirátor. A belgyógyászat pedig egy olyan ultrahangot kapott, mellyel pluszként kardiológiai és hasi vizsgálatok is végezhetőek. Ezzel egy 13 esztendős készüléket sikerült kiváltani.

Az intenzív osztály egy defibrillátorral is gyarapodott, így sikerült lecserélni a műszakilag már nem tökéletes régit. Negyedikként pedig 12 csatornás EKG-t is kapott a Maros-parti település egészségügyi intézménye.

Forrás: kép és szöveg: promenad.hu