Az „Egészséges Magyarország 2014-2020” egészségügyi ágazati stratégia alapvetése, hogy Magyarország Kormánya elkötelezett az ország egészségügyi helyzetének további javítása mellett; egyik legfontosabb célkitűzése, hogy folyamatosan javuljon a magyar lakosság egészségi állapota. A megelőzés mellett fontos kormányzati célkitűzés, hogy a betegek gyógyulási esélyei tovább javuljanak. Ennek érdekében vette a Kormány állami fenntartásba az egészségügyi intézmények többségét, ami garanciát jelent a hatékonyabb, hosszú távon is biztonságos működésre. 

Az ágazati stratégiában meghatározott feladatok hatékony és professzionális végrehajtása érdekében jött létre 2015. március 1-én szervezetünk, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, amely a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet utód szervezete. 

Középirányítói hatás- és feladatkörünkben kiemelt fontosságú az állami fenntartású egészségügyi intézményekhez kapcsolódó egyes tulajdonosi jogok gyakorlása. Fenntartói szerepkörünkben továbbra is mindent elkövetünk azért, hogy intézményeink betegei számára biztosított legyen az ellátáshoz való egyenlő hozzáférés és tovább növeljük betegeink elégedettségét. 

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ módszertani támogatást nyújt a fenntartott intézmények számára, annak érdekében, hogy a magyar lakosság számára jó minőségű és szükségleteinek megfelelő színvonalú egészségügyi szolgáltatást nyújthassanak. Ennek keretében kidolgozásra kerül az intézményi humánerőforrás gazdálkodási hatékonyság ellenőrzési módszertana, szakmai egészségszervezési tevékenységhez szükséges módszertan, valamint az intézményi alaptevékenységgel kapcsolatos működési hatékonyság ellenőrzési módszertana. 

Az ÁEEK-hoz tartozik továbbra is a legtöbb, az ágazatot érintő európai uniós projekt menedzselése, amelyek révén magas színvonalú egészségügyi infrastruktúra szolgálja ki a betegeket és a gyógyítókat, egyaránt. 

További feladatainkról és a részletekről a menüpontokban tájékozódhat. 
Az ÁEEK munkatársai együttműködő partnerként, hivatástudattal tesznek eleget az ágazati vezetés által rájuk bízott feladatoknak, elkötelezetten dolgoznak a gyógyítás szolgálatában. 

Honlapunk tartalma folyamatosan frissül, bővül. 
Remélem, Ön is megtalálja a keresett információkat és visszatérő felhasználója lesz oldalunknak. 

Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán 
főigazgató