Hírek

  • Látványos már a Fejér Vármegyei_új tömb_1080_676.png

    Látványos már a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház új tömbjének építése

    A Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház a régió legnagyobb betegellátó intézménye. Az elmúlt közel tíz évben számos beruházás valósult meg: megújult a sürgősségi ambulancia, az intenzív osztály, a pszichiátriai osztály, a szülészeti osztály és a perinatális intenzív centrum, a gyógyszertári központ, valamint új hemodinamikai és gasztroenterológiai labort is kialakítottak az ezekhez tartozó új eszközpark megújításával együtt. Emellett létrejött egy, a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt egynapos sebészet is. A fejlesztések sora azonban nem ért véget, a jelenleg folyó beruházással újabb épülettel gazdagodik a kórház, a magasabb szintű betegellátás érdekében.

    Tovább
  • Mozgásra biztatja_orosházi_526_526.png

    Mozgásra biztatja a családot az orosházi kórház

    A rendszeres testmozgás hozzásegíti a családokat, hogy hosszabb távon egészségesen éljenek, és megelőzzék az úgynevezett civilizációs betegségek kialakulását. A séta, nordic walking, futás, kerékpározás, mellett vércukor-, vérnyomás- és testtömeg összetétel mérésre is lehetőség lesz az Orosházi Kórház Egészségfejlesztési Irodájának szervezésében, május 13-án.

    Tovább
  • Energiatudatos Kórház-díjakat_00_1024_683.jpg

    Energiatudatos Kórház-díjakat adtak át a Parlamentben

    A Virtuális Erőmű Program parlamenti díjátadó gáláján Szili Katalin, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács örökös elnöke, dr. Molnár Ferenc, a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. ügyvezetője és Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató adta át az elismeréseket az egészségügyi intézmények képviselői részére.

    Tovább
  • Szerenáddal köszöntötték a Csolnoky_01_1862_931.png

    Szerenáddal köszöntötték a Csolnoky Ferenc Kórház ápolóit

    Szerenáddal köszöntötték a Padányi Katolikus Iskola egészségügyi szakgimnázium végzős hallgatói a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház főnővéreit, ápolóit, ily módon megköszönve azt, hogy az elmúlt években – gyakorlati idejük alatt – minél szélesebb körben megismerhették az intézmény működését.

    Tovább
  • Május 8-a, a Nemzetközi Vöröskereszt_01_1920_1280.png

    Május 8-a, a Nemzetközi Vöröskereszt Napja

    1828. május 8-án született Henri Dunant svájci író, aki 1859-ben szemtanúja volt a solferinói ütközet sebesültjei tragikus pusztulásának. Ennek hatására 1860-ban kezdte el a Nemzetközi Vöröskereszt segélyszervezet kiépítését. A Vöröskereszt alapításának az 1863-as évet jelölik meg. Magyarország 1881-ben csatlakozott a vöröskeresztes mozgalomhoz.

    Tovább
  • Népszerűek a szűrések kaposvári_446_297.jpg

    Népszerűek a szűrések kaposvári egészségközpontban

    Két hét alatt nagyjából hatszáz vizsgálatot végeztek el a Kaposvári Egészségpontban.

    Tovább
  • Elkezdődött az újabb felújítás_Zala_1490_991.jpg

    Elkezdődött az újabb felújítás a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban

    Az Országos Kórházi Főigazgatóság közreműködésével megvalósuló „KEHOP-5.2.2-16-2016-00108 Vidéki egészségügyi intézmények energetikai korszerűsítése” elnevezésű projekt keretében megújul az intézmény C jelű, diagnosztikai épülete is.

    Tovább
  • Betegellátás_testközelből_01_1080_810.png

    Betegellátás – testközelből

    Nyílt napokat szervezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház, ahol a diákok testközelből ismerhették meg a kórház dolgozóinak munkáját. Hiszen a pályaválasztás előtt álló fiataloknak nincs könnyű dolga. Megannyi lehetőség közül választhatnak, ám nehéz úgy dönteni, hogy szinte csak elképzelésekkel rendelkeznek arról, mi vár rájuk, ha leteszik a voksukat egy hivatás mellett.

    Tovább
  • Kézhigiénés világnapi rendezvény_Békés_01_1620_1080.png

    Kézhigiénés világnapi rendezvény a Békés Vármegyei Központi Kórházban

    Első alkalommal hívta életre kézhigiénés világnapi rendezvényét csütörtökön délután a Békés Vármegyei Központi Kórház. Az esemény célja a megfelelő kézmosásra, kézfertőtlenítésre való figyelemfelhívás volt, elsősorban az egészségügyben dolgozók számára.

    Tovább
  • Kezünkben a megoldás_kezhigiene_1920_1280.png

    „Kezünkben a megoldás"

    A megfelelő kézhigiéné, a rendszeres és alapos kézmosás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Akik a betegellátást választották hivatásuknak, tudják, mennyire elengedhetetlen a megfelelő fertőtlenítés. Kezeinken – szennyezettségtől függően – akár 100 millió mikroba is élhet; az alapos kézfertőtlenítéssel azonban ez 50 százalékkal csökkenthető.

    Tovább