Hírek

  • Ünnepség_védőnők_01_1920_1280.jpg

    Ünnepség a magyar védőnők napján

    A június 13-án megtartott rendezvénynek a Belügyminisztérium díszes márványaulája adott otthont. Az ünnepi esemény fővédnöke Dr. Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár, védnöke Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató, háziasszonya Bábiné Szottfried Gabriella, az OKFŐ Népegészségügyért és Prevencióért Felelős főigazgató-helyettese volt.

    Tovább
  • Sikeres az új_robotsebészeti_001_584_363.png

    Sikeres az új, forradalmi magyar robotsebészeti program

    Sikeresnek minősítette a robotsebészeti programot az Országos Onkológiai Intézet és a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház főigazgatója „A robotsebészet bevezetése Magyarországon” EFOP-5.2.6-20-2020-00014 projektzárón délelőtt, az Országos Onkológiai Intézet 3. épületi Aulában, a XII. kerületi Ráth György utca 7-9-ben.

    Tovább
  • Energiatudatosságot fejlesztő_Sopron_620_420.jpg

    Energiatudatosságot fejlesztő programokat valósít meg a Soproni Gyógyközpont

    A Virtuális Erőmű Program keretében „Energiatudatos Kórház” címet nyert a Soproni Gyógyközpont. Az intézmény az energiafelhasználás optimalizálása érdekében több szemléletformáló programot valósít meg. Június 8-án a kórház munkatársainak az energiatudatosságról szóló előadást szerveztek.

    Tovább
  • Jubileumi ünnepség_01_Szent Margit_csoport_768_418.jpg

    Jubileumi ünnepség a Budapesti Szent Margit Kórházban

    Az intézmény ebben az évben június 10- én önálló működésének tizedik évfordulóját ünnepeli.

    Tovább
  • Az egészségügy az egyetlen alternatíva_761_431.png

    Az egészségügy az egyetlen alternatíva a kitüntetett salgótarjáni főnővér számára

    Már az általános iskola hetedik osztályában eldőlt, hogy Bakosné Pádár Anita az egészségügy mellett kötelezi el magát. Az azóta eltelt évtizedekben pedig be is bizonyosodott, hogy jól választott, hiszen mindig is a betegágy melletti munkát tekintette hivatásának. A közelmúltban elismerő oklevelet vehetett át kimagasló tevékenységéért.

    Tovább
  • Nagyon rossz tren_dbogos-krisztina-koranyi_1125_750.png

    "Nagyon rossz trend, hogy a fiatalok az új dohánytermékeket nagy arányban próbálják ki"

    Magyarországon a túlsúlyos betegek, a dohányosok aránya nemzetközi összevetésben is magas. Ezen kockázati tényezők, valamint a nem kezelt magas vérnyomás, cukorbetegség fennállása súlyosabb állapotot eredményezhet a fertőző betegség esetén - nyilatkozta a Portfolio-nak adott interjújában Bogos Krisztina, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet főigazgatója. A szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy a dohányzás egy krónikus betegség, ebből nem lehet az egyik pillanatról a másikra meggyógyulni, és nem is szabad azt a látszatot keltenie senkinek, hogy erre a betegségre létezik csodaszer. A főigazgatóval a Dohányzás Elleni Világnap alkalmából arról is beszélgettünk, hogy mit okoz a dohányzás az ország számára és milyen új trendek figyelhetőek meg Magyarországon. Kiemelte: az új típusú dohánytermékek fenntartják a függőséget a nikotintartalmuk miatt, ezért a leszokásban nem segítenek.

    Tovább
  • Az Országos_Helybe_szűrővizsgálatokat_767_433.png

    Az Országos Kórházi Főigazgatóság folytatja a „Helybe visszük a szűrővizsgálatokat” elnevezésű programot

    Az OKFŐ célja a szűrések regionális szemléleten alapuló, lakosságközeli kiterjesztése és megerősítése.

    Tovább
  • Az energiahatékonyság_csorna_915_518.png

    Az energiahatékonyság az egészségügyben is kulcsfontosságú

    Elkészítették a kórház energiatudatossági tervét a Csornai Margit Kórházban. Ebben szerepel többek között a naperőmű bővítése, az épület utólagos homlokzati szigetelése, a nyílászárók cseréje és a fűtés hatékonyságának növelése.

    Tovább
  • Új ultrahang készülék_zalaegerszegi kórház_961_640.jpg

    Új ultrahang készüléket kapott a zalaegerszegi kórház urológiai szakrendelése

    Sokrétűen használható, új ultrahang készüléket kapott a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház urológiai szakrendelése. A nagyobb felületen, jobb képi felbontásban, részletgazdagabb információkat biztosító eszköz pontosabb diagnózist tesz lehetővé számos egyéb előnye mellett.

    Tovább
  • Közel 300 millió Ft értékben_gyöngyös_.PNG

    Közel 300 millió Ft értékben érkeztek új műszerek a gyöngyösi kórházba

    A magasabb színvonalú járóbeteg szakellátás érdekében több szakma kapott új orvosi eszközöket.

    Tovább