Hírek

  • cukorbeteg tábor békés

    Cukorbeteg gyermekek táboroznak Békés vármegyében

    A sorstársi közösségek, a baráti kapcsolatok különösen fontosak a különböző betegséggel élő gyermekek esetében, ehhez nyújt meghatározó segítséget a békéscsabai gyermekdiabétesz gondozó által szervezett nyári tábor.

    Tovább
  • Petz kórház

    Bravúrok sorozata a győri kórházban – súlyos munkabaleset sérültjeit mentették meg

    A súlyos sérült ellátása soha nem egyszemélyes hőstett, hanem egy komplett csapatmunka, ami akkor tud sikeres lenni, ha minden szereplő a maga pozíciójában tudja hozni a maximumot. A mentéstől az első vizsgálatokig, az azonnali műtéttől az állapotstabilizálásig, a túléléstől a rehabilitációig. Nemcsak az a fontos, hogy a sérültek túléljenek, hanem hogy a felépülést követően teljes életet élhessenek. Ez a folyamat legalább száz ember munkáját jelenti.

    Tovább
  • ötszázadik baba sopron

    Az idei ötszázadik újszülöttet köszöntötték a Soproni Gyógyközpontban

    A soproni kórház szülészeti osztályán évente átlagosan több mint 900 újszülött világra jövetelét segítik a szakemberek. A közelmúltban számos olyan fejlesztés történt, amely vonzóvá tette a Szülészet-Nőgyógyászati Osztályt. Mintegy 150 millió forintos állami támogatásból alakították ki a családbarát szülészetet, ahol az újszülöttek és az anyukák folyamatosan, a nap 24 órájában, úgynevezett „rooming in” rendszerben tölthetik az egymásra hangolódás első napjait. A szülőszobán eltöltött „arany óráktól” egészen a hazabocsátás napjáig a szoptatást támogató környezet várja a kismamákat.

    Tovább
  • Bajai Szent Rókus

    Újabb, közel 300 millió forintos fejlesztés valósul meg a bajai kórházban

    A Bajai Szent Rókus Kórházban augusztus 14-étől megkezdődnek a gasztroenterológiai, illetve az izotóp diagnosztikai járóbeteg-ellátás fejlesztést célzó pályázathoz kapcsolódó kivitelezési munkálatok. Az infrastrukturális fejlesztést, valamint eszközbeszerzést is magába foglaló projekt közel 300 millió forint bevonásával valósul meg. A munkálatok várhatóan szeptember végéig tartanak.

    Tovább
  • Magas színvonalú, igényesen kialakított környezetben gyógyulhatnak a betegek a Kútvölgyiben

    Magas színvonalú, igényesen kialakított környezetben gyógyulhatnak a betegek a Kútvölgyi Tömbben

    Az Észak-budai Szent János Centrumkórház teljes felújításon átesett Kútvölgyi Tömbjét meglátogatta Takács Péter egészségügyi államtitkár, az intézmény korábbi főigazgatója.

    Tovább
  • Szűrővizsgálattal a daganatok ellen onkológia

    Szűrővizsgálattal a daganatok ellen

    Csaknem megduplázódott 2020 óta a daganatok mintavételéből elvégzett vizsgálatok száma az ország első patológiai centrumában, az Országos Onkológiai Intézetben.  A daganatok genetikai tulajdonságainak megismerése azért nagyon fontos, mert egyre több daganat kezelhető hatékonyan célzott terápiával.

    Tovább
  • Gyors és pontos diagnosztika Pándy

    Gyors és pontos diagnosztikát tesz lehetővé a Pándy Kálmán-tagkórház

    Mobil szívultrahang-készüléket vásárolt a Békés Vármegyei Központi Kórház gyulai Pándy Kálmán-tagkórháza mintegy 30 millió forint saját forrásból – közölte Becsei László főigazgató főorvos és Thury Attila osztályvezető főorvos a kardiológiai osztályon tartott sajtótájékoztatón.

    Tovább
  • gyakori tévhitek onkológia

    Gyakori tévhitek az onkológiai kezelésben

    Tévhitek miatt a legtöbben rettegnek az onkológiai kezelésekről, de a szűrővizsgálatokat is sokan halogatják. Így van ez a mellkasi daganatoknál is, pedig nagyon sok esetben a korai diagnózis segítséget jelent, életet menthet.

    Tovább
  • Egyre magasabbra emelkedik

    Egyre magasabbra emelkedik a székesfehérvári kórház új tömbje

    A Modern Városok Programban a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban zajló beruházás, melynek során új épülettel bővül az intézmény, Nyugat-Magyarország egyik legfontosabb, vagy talán egyértelműen legjelentősebb egészségügyi fejlesztése.

    Tovább
  • Életre hangolva: erőt és motivációt adó egészségügyi szakértők

    Életre hangolva: erőt és motivációt adó egészségügyi szakértők a Mária Rádióban

    Hogyan tudnak erőt adni, hogyan hat a diagnózis után az egészségügyi szakemberek szava, motivációja, milyen pluszt tudnak hozzátenni a gyógyuláshoz?

    Tovább