Hírek

  • Fókuszban a szív- és érrendszer egészsége

    Fókuszban a szív- és érrendszer egészsége

    Több mint ötvenen vettek részt a helyi háziorvos, Dr. László Eszter, a Dombóvári Egészségfejlesztési Iroda és a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet Egészségfejlesztési Iroda (EFI) által szervezett egészséghónap első szűrővizsgálatain Kakasdon. 

     

    Tovább
  • Szemünk fénye igényli a törődést

    Szemünk fénye igényli a törődést

    A szürkehályog a 75 év feletti lakosság 50 százalékát érinti. A szemlencse elszürkülésével járó betegség mellett a zöldhályog és a makuladegeneráció a másik két leggyakoribb időskori szembetegség, amelyek a látást veszélyeztetik, de akár vakságot is okoznak. Mindhárom esetben legfontosabb az időbeni felismerés és kezelés, hangsúlyozta dr. Szalczer Lajos szemész főorvos, címzetes egyetemi docens, a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház szemészeti osztályának vezetője.Szemészfőorvossal beszélgettünk.

    Tovább
  • Covid-19 fertőzöttség kimutatására szolgáló gyorstesztek és a vírusfertőzés kezelését elősegítő gyógyszerek beszerzési költségeinek elszámolása

    Covid-19 fertőzöttség kimutatására szolgáló gyorstesztek és a vírusfertőzés kezelését elősegítő gyógyszerek beszerzési költségeinek elszámolása

    A COVID-19 világjárvány megjelenése számos kihívást okozott az egészségügyi ellátórendszer számára. A Kormány a pandémia kapcsán az Európai Unióval együttműködve célul tűzte ki Magyarország lakosságának minél nagyobb arányban történő tesztelését, az érintettek számára gyógyszerek és gyógyszeres kezelés biztosítását.

    Tovább
  • hévíz szent andrás

    Korszerűbb járóbeteg-szakellátás a hévízi kórházban

    Lezárult a Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló pályázat.

    Tovább
  • Állatasszisztált terápiás foglalkozások Kaposváron

    Állatasszisztált terápiás foglalkozások Kaposváron

    Állatasszisztált terápiás foglalkozások széles körét indítja a Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórház gyermekek számára.

    Tovább
  • 175 éves a Péterfy Sándor utcai kórház

    175 éves a Péterfy Sándor utcai kórház

    A visszaemlékezések szerzőinek többsége 1933. decemberét, a Hültl Dezső által tervezett épület megnyitását említi kezdetként. Igazság szerint azonban a kórház, elődintézményeit is ideszámítva, idén novemberben ünnepli 175 éves születésnapját.

    Tovább
  • „A lélegzet élet – lépjünk korábban!” a COPD megelőzésében is

    „A lélegzet élet – lépjünk korábban!” a COPD megelőzésében is

    A COPD mai világnapján a betegséggel kapcsolatos megelőzés fontosságára hívja fel a figyelmet az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet.

    Tovább
  • A Gál Ferenc Egyetem oktatási helye lesz a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház

    A Gál Ferenc Egyetem oktatási helye lesz a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház

    Az egészségtudományi képzések terén kifejtett magas szintű értékteremtő tevékenységéért oktatókórházi címet adományozott a Gál Ferenc Egyetem a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórháznak kedden, miután az intézmény az egyetem gyakorlati képzési helyévé vált.

    Tovább
  • Példaértékű a veszprémi pszichiátriai ellátás

    Példaértékű a veszprémi pszichiátriai ellátás

    Hazánkban 34 pszichiátriai gondozó felújítása, három új gondozó elindítása és négy új, a pszichiátriai járóbeteg-ellátáshoz kapcsolt nappali terápiás részleg kialakítása valósulhatott meg egy 4,724 milliárd forint összköltségvetésű EFOP-projekt révén, hangzott el a témában tartott sajtótájékoztatón Veszprémben, a Csolnoky Ferenc Kórházban.

    Tovább
  • Megbízható és hatékony elektronikus halottvizsgálati rendszer

    Megbízható és hatékony elektronikus halottvizsgálati rendszer

    Az Országos Kórházi Főigazgatóság uniós forrásból megvalósuló, hiánypótló fejlesztésének köszönhetően egyszerűbbé és kezelhetőbbé válik az anyakönyvezéshez szükséges adatok átadása, valamint a statisztikai adatszolgáltatás. Az eHVB rendszer nagy segítség a közigazgatásban dolgozóknak, valamint új lehetőségeket nyit tudományos- kutatási területeken és hatással van a lakosság mindennapi életére is.

    Tovább