Hírek

  • Köszönet a véradóknak!.jpg

    November 27-e a magyar véradók napja

    Minden évben november 27-én az igazi hősökre gondolunk, akik önzetlenségükkel és szeretetükkel reményt adnak beteg társainknak a gyógyulásra. Köszönet a véradóknak!

    Tovább
  • Hiánypótló fejlesztések a gyermekpszichiátria területén

    Hiánypótló fejlesztések a gyermekpszichiátria területén

    A „Gyermek és ifjúságpszichiátriai, addiktológiai és mentálhigiénés ellátórendszer infrastrukturális feltételeinek fejlesztése” című projekt eredményeképpen az ország egész területén, 13 helyszínen javult a gyermekpszichiátriai ellátórendszer hozzáférése.

    Tovább
  • November a férfiak hónapja - “Tegyünk együtt a férfiak egészségéért!”

    November a férfiak hónapja - “Tegyünk együtt a férfiak egészségéért!”

    Egy ausztrál kezdeményezés alapján a férfiak egy teljes hónapra félreteszik a borotvát és világszerte megnövesztik bajszukat. E tevékenységükkel hívják fel a figyelmet arra, hogy a férfiaknak is törődniük kell egészségükkel és szembe kell nézniük az egyik legelterjedtebb férfi daganatos betegséggel, a prosztatarákkal. A Movember mozgalom célja, hogy világos üzenetet küldjön a férfiaknak, ne hanyagolják el saját egészségüket, figyeljenek oda a problémákra, rendszeresen vegyenek részt szűrővizsgálatokon.

    Tovább
  • Több millió forintot gyűjtöttek a motorosok

    Több millió forintot gyűjtöttek a motorosok

    Minden felhajtás nélkül egyszerűen csak folytatták a hagyományt, és segítettek a kórháznak.

    Tovább
  • A betegágy mellett megszerzett tudást adták tovább

    A betegágy mellett megszerzett tudást adták tovább

    Huszonhatodik alkalommal gyűltek össze a régió egészségügyi szakemberei Sopronban, a Hotel Fagusban megrendezett Szakdolgozók Tudományos Értekezletén. A Soproni Gyógyközpont konferenciáján több mint 300 érdeklődő ismerhette meg az előadásokban összefoglalt legfrissebb szakdolgozói tudásanyagot.

    Tovább
  • Figyeljünk a fogyatékkal élőkre!

    Figyeljünk a fogyatékkal élőkre!

    A világon körülbelül 650 millió ember él valamilyen fogyatékossággal, az ő helyzetükre kívánja ráirányítani a figyelmet a minden évben december 3-án megtartott világnap.

    Tovább
  • Komplex fejlesztés a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézetben

    Komplex fejlesztés a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézetben

    Korszerű eszközöket szerzett be mintegy százmillió forint értékben a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet és az akadálymentesítés terén is fejlődött az intézmény.

    Tovább
  • A koraszülötteket ünnepelték Székesfehérváron

    A koraszülötteket ünnepelték Székesfehérváron

    A koraszülöttek világnapja alkalmából egész délután programokon vehettek részt a Szent György Kórház Újszülött –, Csecsemő –, Gyermekosztályára látogató szülők és gyerekek.

    Tovább
  • Bőrgyógyászati fejlesztés Zalaegerszegen

    Bőrgyógyászati fejlesztés Zalaegerszegen

    A legmodernebb terápiás és diagnosztikai eszközök állnak rendelkezésre a bőrbetegségek kezelésében a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház rendelőintézetében.

    Tovább
  • Állami program indul a demencia kezelésére

    Állami program indul a demencia kezelésére

    Közel 250 ezer ember szenved demenciában Magyarországon, amely mint népbetegség, a családtagokkal együtt közel egymillió embert érint.

    Tovább