A két hónap alatt megvalósult szoba egyáltalán nem hasonlít egy kórházban általában megszokott környezethez. Megvalósítói azt szerették volna elérni, hogy az egynapos invazív ellátásban részesülő betegek ne érezzék azt, hogy kórházban vannak. A helyiséget élénk színek, természetes fa bútorok és bőrkárpit teszik otthonossá. Televízió, újságok és egykézzel játszható társasjátékok - például sakk - feledtetik a betegekkel a kórházi kellemetlenségeket.

A Dr. Ruzsa Zoltán PhD., egyetemi docens osztályvezető főorvos által megálmodott szobához hasonlót Európában csak Amszterdamban és Pilsenben találunk. A Bács-Kiskun Megyei Szív- és Érbetegekért Közhasznú Alapítvány 3,5 millió forintos költséggel valósította meg az álmot, melynek finanszírozásához a befolyt támogatások jelentették a forrást.

A nappali invazív kardiológiai megfigyelő szoba sajtónyilvános átadásán jelen voltak többek között Dr. Lénárt Endre, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) főigazgató helyettese, Dr. Horpácsy Balázs, az ÁEEK Dél-Alföldi Területi Igazgatóság igazgatója, Dr. Svébis Mihály, a kórház főigazgatója, Dr. Horváth Zsolt orvosigazgató, Pap-Szekeres Anita ápolási igazgató asszony, Dr. Ruzsa Zoltán PhD, egyetemi docens, osztályvezető főorvos, (egyben az alapítvány kuratóriumi elnöke), Kovács Zsóka építész-lakberendező, valamint Szőllősiné B. Tóth Katalin, az alapítvány titkára, az alapítvány munkatársai, az alapítvány támogatói - köztük Tormási Attila, a Tormási Autóház tulajdonosa és felesége - továbbá a kórházi társosztályok vezetői, munkatársai.

Az ünnepségen beszédet mondott Dr. Ruzsa Zoltán, és Dr. Svébis Mihály. Majd pohárköszöntő következett, melyben Dr. Horpácsy Balázs elmondta, hogy egy napig - betegként - egy ausztriai síbalesetet követően a salzburgi kórházban ápolták hasonló szobában. Ami azonban véleménye szerint elmarad a most elkészült, világszínvonalú kecskeméti nappali invazív kardiológiai megfigyelő szobától. A beszéde végén pedig Dan Millman amerikai származású írót, motivációs előadót és világbajnok tornászt idézte: „A lelkesedés diktálja az iramot, de a kitartás éri el a célt". Majd hozzátette: „Ez a gondolat illik jelenleg leginkább a kecskeméti kórház vezetésére, és folyamatos fejlesztési törekvéseikre."

Forrás: keol.hu