Hírek

  • Zalaegerszeg legrégibb kórháza, a korabeli új ispita

    Zalaegerszeg legrégibb kórháza, a korabeli új ispita

    1848 nemcsak a magyar történelemben kiemelkedő jelentőségű, hanem Zalaegerszeg és a 175. évfordulóját ünneplő megyei kórház krónikájában is fontos dátum, mert annak az évnek decemberében készült el az intézmény elődje, a város első kórháza.

    Tovább
  • Célba értek az adományok

    Célba értek az adományok

    Az Országos Kórházi Főigazgatóság munkatársai összefogásának köszönhetően az idei évben is meglátogatta a Mikulás a Hosszúpályi Roma Nemzetségi Óvoda gyermekeit.

    Tovább
  • A modern terápiák megduplázták a súlyos tüdőrákban szenvedők túlélési esélyeit

    A modern terápiák megduplázták a súlyos tüdőrákban szenvedők túlélési esélyeit

    A tüdődaganatos betegek terápiájának eredményességében is áttörést hoztak az immunonkológiai kezelések, amelyek megkétszerezték a túlélés esélyét – igazolták a Magyar Tüdőgyógyász Társaság (MTT) és az MSD Pharma Hungary Kft. közös kutatásának eredményei, amelyeket sajtóbeszélgetésen mutattak be.

    Tovább
  • Tragikus hirtelenséggel elhunyt Kanizsai István, a Siklósi Kórház igazgatója

    Tragikus hirtelenséggel elhunyt Kanizsai István, a Siklósi Kórház igazgatója

    Szeretem Siklós városát, a kórházat, a munkatársaimat, az itt élő embereket, szeretek itt dolgozni. Minden akkor működhet csak jól, ha úgy csináljuk, mint otthon – nyilatkozta korábban a köztiszteletnek örvendő szakember.

     

     

     

    Tovább
  • Robotok segítik a betegek rehabilitációját Miskolcon Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében

    Robotok segítik a betegek rehabilitációját Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében

    Világszínvonalú, elsősorban az ideggyógyászati betegségek következtében mozgáskorlátozottá vált betegek rehabilitációs kezelésében használható robot és számítógép által támogatott terápiás eszközökkel gazdagodott a közelmúltban a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház.

    Tovább
  • Többmilliárdos fejlesztés a kardiovaszkuláris intézetben

    Többmilliárdos fejlesztés a kardiovaszkuláris intézetben

    Számos kardiológiai eszköz beszerzése mellett egy úgynevezett hibridműtőt és egy perifériás DSA műtőt is kialakítottak a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben. 

    Tovább
  • Fejlesztette sugárterápiás eszközparkját a kaposvári kórház

    Fejlesztette sugárterápiás eszközparkját a kaposvári kórház

    A fejlesztés eredményeként a felére csökkent az alkalmankénti kezelési idő, a hatékonyságnak köszönhetően pedig csökkenthető a beteg kórházi megjelenésszáma és javuló életminőség mellett csökkenthetők a késői mellékhatások is.

    Tovább
  • Kórházainkban járt a Mikulás borító

    Kórházainkban járt a Mikulás

    Vannak olyan gyermekek, akiknek nem volt lehetőségük arra, hogy kifényesítsék apró csizmáikat és otthon kitehessék az ablakba, mert ebben az időszakban kórházi ápolásra szorulnak. Éppen ezért az egészségügyben dolgozók minden évben igyekeznek, hogy mosolyt csaljanak a kis betegek arcára és találkozhassanak a nagyszakállúval. Fotóválogatásunkkal a meghitt pillanatok közül csemegézünk.

    Tovább
  • A testi fogyatékossággal élők mindennapjait élték meg

    A testi fogyatékossággal élők mindennapjait élték meg

    Középiskolásoknak szervezett érzékenyítő programot kedden a Kanizsai Dorottya Kórház mozgásszervi rehabilitációs osztálya azért, hogy a fiatalabb generáció is megfelelő empátiával viseltessen a testi vagy érzékszervi fogyatékkal élők iránt.

    Tovább
  • Sokakat érint a cukorbetegség - Előadás a Soproni Nyugdíjasegyetemen

    Sokakat érint a cukorbetegség - Előadás a Soproni Nyugdíjasegyetemen

    Sok érdeklődőt vonzott a Soproni Egyetem őszi szemeszterének utolsó előtti előadása, ahol dr. Félix Melinda belgyógyász-diabetológus szakorvos Szívügyünk a cukorbetegség címmel tartott előadást. Beszélt a cukorbetegség rizikófaktorairól, kialakulásának megelőzéséről, valamint kezeléséről is.

    Tovább