A fővárosi és megyei kormányhivatalok működésének egyszerűsítésével összefüggő egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 360/2019. (XII. 30.) Korm. rendelete 60. § Az egészségügyi dokumentációt kezelő jogutód nélküli megszűnése esetén az adatkezelési feladatokat ellátó szerv kijelöléséről szóló 44/2008. (II. 29.) Korm. rendelet 1. §-a  az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezeléséről és védelméről szóló 1997. évi XLVII. törvény 30. § (4) bekezdés b) pontja szerinti adatkezelőként az Állami Egészségügyi Ellátó Központot (továbbiakban: ÁEEK) jelölte ki.

A fenti jogszabály értelmében a jogutód nélkül megszűnt egészségügyi szolgáltatók dokumentációi 2020-tól Intézetünkhöz kerülnek.

Az OKFŐ Egészségügyi Készlet- és Tartalékgazdálkodási Főosztály Egészségügyi Adat és Dokumentációs Osztálya végzi a jogutód nélkül megszűnt egészségügyi szolgáltatók egészségügyi dokumentációinak átvételével kapcsolatos feladatokat.

Az egészségügyi szolgáltatók jogutód nélküli megszűnése esetén, a megszüntető határozatban leírtak alapján veszi át a dokumentációkat.

A dokumentációk átvételével kapcsolatos felvilágosítást az alábbi elérhetőségeken kérhet:

E-mailben: dokumentkikeres@okfo.gov.hu
Telefonon: +36-1-430-2519