Útkövető

Hírek oldalmenü

Tartalom megjelenítő

null Több mint egymilliárd forintból épül új nővérszálló Nyíregyházán

Több mint egymilliárd forintból épül új nővérszálló Nyíregyházán

A nyíregyházi Jósa András Oktatókórház új nővérszállójának alapkőletételére és időkapszula elhelyezésére került sor 2022. szeptember 28-án. Az eseményen részt vett Jenei Zoltán, az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgatója és dr. Szondi Zita, az OKFŐ alap- és szakellátásért felelős főigazgató-helyettese is.

Több mint egymilliárd forintból épül új nővérszálló Nyíregyházán

A több mint 1 milliárd forintból megvalósuló fejlesztés keretében a mai kor igényeinek és elvárásainak megfelelő nővérszálló épül fel a Jósa András Oktatókórház területén, amelyben  közel 120 szakdolgozó elhelyezésére lesz lehetőség összesen 2100 négyzetméteren, kétfős minigarzonokban. A háromszintes épületben 59 kétágyas, étkezőkonyhával, külön vizesblokkal, teakonyhával és beépített szekrényekkel felszerelt, 25 négyzetméteres egylégterű lakások nyújtanak majd kényelmes elhelyezést és a gyógyító munka utáni pihenési lehetőséget az ide költözőknek, munkahelyük közvetlen közelében.  A minigarzonok emellett átmeneti szállásul szolgálhatnak a jövőben olyan szakdolgozók számára is, akik csak időszakosan tartózkodnak az intézményben, vagy esetleg többnapos továbbképzésre  érkeznek Nyíregyházára. 

A kivitelezési munkálatok a tervek szerint 14 hónapon át tartanak, így a  beköltözés 2023 év végére várható. A beruházás nagymértékben segíti a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház vezetőségét mind a jelenlegi munkatársak megtartásában, mind az intézmény vonzóbbá tételében. 

intranet