Útkövető

Hírek oldalmenü

Tartalom megjelenítő

null Tájékoztató az OKFŐ-t érintő híresztelésekkel kapcsolatban

Tájékoztató az OKFŐ-t érintő híresztelésekkel kapcsolatban

Az elmúlt napokban olyan valótlanságok kezdtek el a közösségi médiában terjedni az Országos Kórházi Főigazgatóságról, amelyek a külső szemlélőben azt a benyomást kelthetik, hogy az OKFŐ felelőtlenül gazdálkodik.

Tájékoztató az OKFŐ-t érintő híresztelésekkel kapcsolatban

Az OKFŐ szeretné egyértelművé tenni, hogy nem igazak azok a hírek, amelyek szerint az OKFŐ többszörösen túlárazva bérel parkolóhelyeket a Belvárosban. A Belügyminisztérium a saját parkolójában ugyanis csak egyetlen gépkocsinak tud parkolóhelyet biztosítani, az OKFŐ egyéb gépjárművei részére nem. A járvány elleni védekezés során azonban akár napi több alkalommal is szükségessé válik az OKFŐ fővárosi telephelyein dolgozó munkatársainak a Belügyminisztériumban, vagy az Emberi Erőforrások Minisztériumában történő megjelenése, ezért került sor 3 gépkocsi részére parkolóhely bérlésre, autónként havi 64 173 Ft-os áron. A beszerzés során hivatalunk minden hatályos jogszabályt betartott.

Ugyancsak nem igaz az az állítás, amely szerint luxustaxi szerződést kötött volna az OKFŐ.  Az éves keretszerződés ugyanis tartalmazza az OKFŐ összes Budapest Taxival kapcsolatos taxikártyáját (ügyintézői taxikártya). Az OKFŐ taxiforgalma átlagosan 300.000 Ft körül alakul havonta. Egy több, mint 800 fő dolgozót foglalkoztató, 10 fővárosi telephellyel rendelkező szervezet esetében mindez nem tekinthető kiugrónak.

intranet