Útkövető

Hírek oldalmenü

Tartalom megjelenítő

null Kiváló gyakorlati képzőhely lett az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet

Kiváló gyakorlati képzőhely lett az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet

Az ápoló tanulók gyakorlati képzésében végzett kiemelkedő szakmai munkát díjazta a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a közelmúltban békéscsabai rendezvényén.

Kiváló gyakorlati képzőhely lett az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet

– Ahhoz, hogy egy diák a választott szakmájának minden fogását elsajátítsa, nem elég az iskola, hanem tényleges munkakörülmények között, nagy tapasztalatokkal rendelkező szakemberektől is kell tanulnia. Ezért a megyei iparkamara régóta keresi a kiváló gyakorlati képzőhelyeket, és az elismerésekkel szeretnénk őket példaként állítani a hasonló vállalkozások elé – fogalmazott Hatos Istvánné. A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szakképzési Bizottságának elnöke hozzátette, a kamara pályázatokat kért be a képzőhelyektől és ezek alapján döntöttek arról, kinek ítélik oda a Kiváló gyakorlati és duális képzőhely, illetve Az év gyakorlati oktatója díjakat.

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt években elmaradtak a díjátadók, így az eseményen a 2019, 2020 és 2021-es kitüntetéseket is átadták. Ápoló, gyakorló ápoló szakmában az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet 2020-ban Kiváló gyakorlati képzőhely elismerésben részesült. 

Az elismerést Giricz Szilvia, a kórház ápolási igazgatója vette át, aki hangsúlyozta, az intézményben nagy hangsúlyt fektetnek az ápolók gyakorlati oktatására.

– Ez a díj elismeri azt a szakmai munkát, ami hosszú ideje folyik az orosházi kórházban. A képzés elindítása és felfuttatása elődöm, Greksza Lászlóné nevéhez köthető, az elismerés évében, 2020-ban a gyakorlatvezető Kovácsné Héjja Etelka volt. Ők mindketten sokat dolgoztak ezért a sikerért. Természetes volt részemről, hogy ezt a példamutató munkát továbbra is megtartjuk és az időközben bekövetkezett jogszabályi és oktatási változásokat figyelembe véve fejlesztjük – emelte ki Giricz Szilvia. 

Az ápolási igazgató hozzátette, az ápoló tanulók az elméleti és a gyakorlati alapokat a szakképzési centrumokban sajátítják el, a kórház pedig gyakorlati képzőhelyként a tényleges, betegágy melletti gyakorlatot szervezi és biztosítja.

– Az elmúlt két évben sok minden változott az ápolóképzésben, amit le kellett követni a kórházban is. Ezért új típusú szerződéseket kötöttünk és jelentősen átalakult, megújult a gyakorlati tematika is. Az viszont nem változott, hogy az általános ápoló képzésből gyakorlatra jelentkező tanulókat továbbra is szívesen fogadjuk és képezzük. Külön öröm, hogy többükkel munkaszerződést is kötünk a képzés alatt, vagy annak befejezés után, így ők már nálunk dolgoznak a betegágy mellett – zárta szavait Giricz Szilvia.

Forrás, fotó: Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet, Orosháza

intranet