Útkövető

Hírek oldalmenü

Tartalom megjelenítő

null 433 millió forintos fejlesztésből új rehabilitációs részlegek kezdték meg működésüket a szolnoki Hetényi kórházban.

433 millió forintos fejlesztésből új rehabilitációs részlegek kezdték meg működésüket a szolnoki Hetényi kórházban.

A légzőszervi és szív-érrendszeri problémáktól szenvedők valamint az addiktológiai betegek gyógyulását segítő rehabilitációs szolgáltatások kezdték meg működésüket.

 

 

 

 

 

A szolnoki Hetényi Géza Kórházban az új részlegek kialakítása 433 millió forintos fejlesztésből, az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Operatív Programjában valósult meg. 

A gyógyító intézményben zajló rehabilitációs tevékenységek esetében a tornaterem, a fizikai aktivitást szolgáló egyéb lehetőségek, egyes diagnosztikai eszközök és terápiás helyiségek közös használata vált lehetővé a kardiológiai és a pulmonológiai rehabilitációra szoruló betegek körében. A szakmai koncentrációkkal a színvonalas betegellátás infrastrukturális feltételrendszere valósult meg.

A pszichiátriai rehabilitációs fekvőbeteg-ellátás kapacitásából belső átcsoportosítással 14 ágyas nappali kórházat alakítottak ki, melyhez kapcsolódóan építészeti felújításra, gép-műszer beszerzésre, informatikai fejlesztésre és humánerőforrás fejlesztésre került sor. A nappali kórház a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet központi telephelyen található 408 ágyas épület lepényrészén belül, a földszinten működő képalkotó diagnosztika felett elkülönítetten kapott helyet, így a rehabilitáció egyik alapvető kritériuma, a nyugodt, csendes ellátás körülményei biztosítottak.

FORRÁS: MTI/HETÉNYI KÓRHÁZ  

intranet